Доступність посилання

ТОП новини

Ляшко оскаржує в суді формування уряду Гройсмана


Олег Ляшко
Олег Ляшко

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявляє, що звернувся до Вищого адміністративного суду України з позовом про визнання незаконним призначення уряду Володимира Гройсмана.

Виступаючи з трибуни парламенту, Ляшко заявив, що Верховна Рада призначила новий уряд із порушенням закону, оскільки голосів фракцій, які утворили коаліцію, не вистачило для цього.

«Гройсман не з народом, а з олігархами, Порошенком і регіоналами. Вони на минулому тижні домовилися і створили «ширку». Голосування за уряд показало, що демократичної коаліції не існує. Спочатку Порошенко купував «тушок» у стилі Януковича, а коли їх не вистачило, домовилися з колишніми регіоналами, які, зокрема, голосували за диктаторські закони. Порошенко докладає всіх зусиль, щоб узурпувати владу в країні», – заявив депутат.

14 квітня Верховна Рада 257 голосами обрала новим прем’єр-міністром Володимира Гройсмана, задовольнивши прохання Арсенія Яценюка про відставку. Також парламент проголосував за персональний склад нового уряду України і з третьої спроби затвердив програму діяльності Кабінету міністрів.

18 квітня голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив про готовність оприлюднити список із 230 народних депутатів, що входять до складу коаліції.

XS
SM
MD
LG