Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: до суду передали справу керівника «беркутівців» через події на Банковій у грудні 2013-го


Генеральна прокуратура України повідомляє, що передала до суду справу проти одного з колишніх керівників роти спеціального призначення головного управління МВС України у зв’язку з подіями на вулиці Банковій під час Революції гідності.

«18 квітня 2016 року до Печерського районного суду Києва направлено обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього виконувача обов’язків заступника командира роти спеціального призначення Головного управління МВС України однієї з областей, який внаслідок недбалого ставлення до своїх службових обов’язків 01.12.2013 на вулиці Інститутській у Києві не припинив злочинні дії підпорядкованих працівників спецпідрозділу «Беркут» щодо неправомірного застосування насильства до двох мітингувальників пенсійного віку, хоча він міг і зобов’язаний був це зробити,

що призвело до настання тяжких наслідків, а саме тілесних ушкоджень у цих потерпілих та втрати ока одним з них», – мовиться в повідомленні ГПУ.

Щодо виконавців злочину розслідування триває, додали в ГПУ.

У прокуратурі нагадали, що за результатами розслідування подій 1 грудня 2013 року на Банковій у Києві в організації розгону акцій протесту і застосуванні насильства до протестувальників повідомили про підозру п’ятьом особам з числа керівництва держави і правоохоронних органів і чотирьом правоохоронцям.

Досудове розслідування щодо встановлення інших організаторів та виконавців злочинів, вчинених під час цих подій, триває.

1 грудня 2013 року в результаті сутичок силовиків та учасників на вулиці Банковій біля Адміністрації президента десятки людей зазнали поранень, були затриманні. Розслідування цих подій триває.

XS
SM
MD
LG