Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко розраховує на розгляд Радою законопроектів щодо співпраці з МВФ 21 квітня


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко розраховує, що Верховна Рада вже цього четверга, 21 квітня, проголосує за законопроекти, необхідні для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

«Дуже сподіваюся, що ті закони, які спрямовані на поліпшення співпраці з МВФ та виконання зобов’язань щодо меморандуму, ми зможемо побачити вже цього четверга на порядку денному сесії», – заявив він на засіданні Національної ради реформ.

Порошенко зазначив, що «уряд та коаліція продемонстрували рішучий намір реалізовувати ці зобов’язання».

Напередодні директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард заявила, що місія Міжнародного валютного фонду найближчим часом відвідає Україну. Про це повідомило посольство України в США за підсумками зустрічі Лаґард з українською делегацією на Весняних зборах керівників МВФ і Світового банку у Вашингтоні.

У квітні 2014 року МВФ схвалив програму фінансової допомоги Україні на суму близько 17 мільярдів доларів. До Києва вже надійшли два транші допомоги.

В грудні 2015 року Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2016 рік. Ухвалення бюджету є важливою складовою для отримання наступного траншу за програмою розширеного фінансування з боку МВФ на суму 1,7 мільярда доларів у рамках чотирирічної програми співпраці загальним обсягом 17,5 мільярдів доларів.

XS
SM
MD
LG