Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО пообіцяли обговорити з Росією небезпечну поведінку російських військових льотчиків


Єнс Столтенберґ виступає перед пресою, 19 квітня 2016 року
Єнс Столтенберґ виступає перед пресою, 19 квітня 2016 року

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ повідомив, що Північноатлантичний союз обговорить із Росією в перебігу першої за останні два роки зустрічі, серед іншого, також небезпечну поведінку російських військових льотчиків.

За його словами, така небезпечна й непрофесійна поведінка пілотів російських бойових літаків «наголошує на необхідності мати відкриті канали військового зв’язку, щоб досягти передбачуваності і зменшення ризиків».

Зустріч на рівні послів у середу, 20 квітня відбудеться після двох інцидентів, що сталися минулого тижня над міжнародними водами в Балтійському морі: в одному з них російські бойові літаки здійснили небезпечний обліт американського есмінця, в іншому російський винищував здійснював, за словами США, хаотичні й агресивні маневри за лічені метри від американського літака-розвідника.

Ця зустріч Ради НАТО – Росія у Брюсселі стане першою, відколи Північноатлантичний союз припинив усю практичну співпрацю з Росією у квітні 2014 року через окупацію Москвою українського Криму й претензії на анексію півострова. Але в НАТО наголошують, що йдеться лише про певний політичний діалог із Росією, а про повернення до нормальних відносин попередніх часів не може бути й мови.

XS
SM
MD
LG