Доступність посилання

ТОП новини

Савченко почала пити воду – адвокат


Надія Савченко і Микола Полозов під час суду в Росії, фото 21 березня 2016 року
Надія Савченко і Микола Полозов під час суду в Росії, фото 21 березня 2016 року

Народний депутат України Надія Савченко, яка перебуває за ґратами в Росії, після тривалого сухого голодування почала пити воду, повідомив один із її адвокатів Микола Полозов після зустрічі з нею у слідчому ізоляторі.

Як написав він у фейсбуці, після телефонної розмови з президентом України, з сестрою і матір’ю Савченко була в доброму настрої. «Є надія, що весь цей кошмар наближається до свого завершення», – додав він.

За його словами, у стані його підзахисної різко переходити до твердих харчів іще небезпечно.

«Стан здоров’я Надії стабілізований внутрішньовенними вливаннями, які їй тепер роблять щодня. Є проблеми з нирками – набряки. Зовсім поколоті вени, крапельницю ставлять через зап’ястя», – повідомив адвокат.

«Хочеться вірити, що домовленості політиків реалізуються найближчим часом, протягом тижнів, а не місяців», – додав Полозов і навів слова Савченко: «Поки що я їм (політикам) вірю, але останнє слово залишиться за мною, і його не відняти».

Раніше у вівторок президент України Петро Порошенко після телефонної розмови з Надією Савченко повідомив, що українка погодилася тимчасово припинити своє голодування. За словами Порошенка, він поінформував Савченко щодо кроків, які здійснюються задля її звільнення.

Іще раніше цього ж дня Петро Порошенко висловив сподівання, що йому вдалося в перебігу телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним увечері 18 квітня узгодити попередній алгоритм звільнення Надії Савченко. За словами президента, рішення українського суду щодо російських військових Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва «відкриває певні можливості для залучення механізму обміну».

18 квітня суд у Києві виніс вирок у 14 років позбавлення волі за звинуваченнями, пов’язаними з тероризмом, двом російським спецпризначенцям Єрофеєву й Александрову. Їхній захист відтак заявив, що не буде оскаржувати вироку. Їх вважають головними претендентами на обмін на Савченко, яку в Росії раніше засудили до 22 років позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG