Доступність посилання

ТОП новини

Кількість обстрілів на Донбасі скоротилася вдвічі – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі повідомляє, що впродовж доби 19 квітня підтримувані Росією сепаратисти здійснили 23 обстріли позицій українських військових, із них 11 – із забороненої Мінськими угодами зброї. Загальна кількість обстрілів скоротилася вдвічі порівняно з 18 квітня.

Усі інциденти сталися на Донецькому та Маріупольському напрямках.

Найбільшу кількість обстрілів – шість – українські військові зафіксували в напрямку Мар’їнки, де бойовики вели вогонь з мінометів, великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї.

«З метою протидії ворогу сили АТО змушені були 9 разів відкривати вогонь у відповідь, щоб не допустити зближення бойовиків на небезпечну відстань з напрямків Саханки, Трудівського та Безіменного», – ідеться в повідомленні штабу.

В угрупованні «ДНР» повідомляють про бойові дії в передмістях Донецька та Горлівки, звинувачують в обстрілах українських військових.

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG