Доступність посилання

ТОП новини

У США далі наполягають на поверненні Савченко в Україну – Держдепаратмент


Речник Держдепартаменту США Джон Кербі
Речник Держдепартаменту США Джон Кербі

Сполучені Штати далі наполягають на звільненні громадянки України Надії Савченко і поверненні її на батьківщину. Про це 19 квітня заявив речник Держдепартаменту США Джон Кербі.

«Ми, як і раніше, хочемо бачити повернення Надії Савченко в Україну до її родини. Ми, як і раніше вважаємо, що вона була несправедливо затримана. Але у мене немає жодної додаткової інформації», – наголосив речник, додавши, що так само з преси знає про українсько-російський діалог щодо повернення Савченко на батьківщину.

Народний депутат України Надія Савченко, яка перебуває за ґратами в Росії, після тривалого сухого голодування 19 квітня почала пити воду, повідомив один із її адвокатів Микола Полозов після зустрічі з нею у слідчому ізоляторі.

Раніше у вівторок президент України Петро Порошенко після телефонної розмови з Надією Савченко повідомив, що українка погодилася тимчасово припинити своє голодування. За словами Порошенка, він поінформував Савченко щодо кроків, які здійснюються задля її звільнення.

Іще раніше цього ж дня Петро Порошенко висловив сподівання, що йому вдалося в перебігу телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним увечері 18 квітня узгодити попередній алгоритм звільнення Надії Савченко. За словами президента, рішення українського суду щодо російських військових Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва «відкриває певні можливості для залучення механізму обміну».

18 квітня суд у Києві виніс вирок у 14 років позбавлення волі за звинуваченнями, пов’язаними з тероризмом, двом російським спецпризначенцям Єрофеєву й Александрову. Їхній захист відтак заявив, що не буде оскаржувати вироку. Їх вважають головними претендентами на обмін на Савченко, яку в Росії раніше засудили до 22 років позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG