Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: мер російського Новокузнецька заборонив встановлювати пам’ятник Сталіну


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Мер Новокузнецька Кемеровської області Росії Сергій Кузнецов відмовився встановлювати в місті пам’ятник Сталіну, повідомляють регіональні ЗМІ.

У листі місцевому відділенню Компартії Росії, яке виступило з ініціативою встановлення пам’ятника, Кузнецов пояснив своє рішення суперечливістю фактів біографії Сталіна і оцінки його діяльності в суспільстві, зокрема, його ролі в перемозі у Другій світовій війні. За словами мера, поставити пам’ятник Сталіну як автору перемоги – несправедливо.

У Новокузнецьку, який з 1932 по 1961 роки називався Сталінськом, вже є барельєф Сталіна. Зараз в місті проживає його онук Юрій Давидов, пише FlashSiberia. Про його ставлення до ініціативи місцевих комуністів про встановлення пам’ятника ЗМІ не повідомляють.

Останнім часом соціологи фіксують зростання популярності Сталіна серед населення Росії. У вересні минулого року монумент Сталіну був встановлений в центрі Пензи. Того ж місяця триметрова фігура Сталіна з’явилася в Республіці Марій Ел. У лютому 2016 року бюст Сталіна встановили в Псковській області Росії.

Правозахисники заявляють, що встановлення будь-якого пам’ятника з фігурою Сталіна блюзнірська, бо «стоїть на кістках мільйонів жертв репресій».

XS
SM
MD
LG