Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін призначив Ігоря Смілянського керівником «Укрпошти»


©Shutterstock
©Shutterstock

Кабінет міністрів України призначив генеральним директором «Укрпошти» Ігоря Смілянського. Відповідне рішення ухвалене сьогодні на засіданні Кабміну.

Раніше комітет із призначень керівників при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) запропонував Кабміну призначити Смілянського на цю посаду.

У МЕРТ тоді зазначали, Ігор Смілянський понад 17 років пропрацював у сфері стратегічного, управлінського і фінансового консалтингу. Наразі працює в Нью-Йорку (США) в американському офісі міжнародної аудиторської компанії KPMG, має досвід роботи в Україні та інших країнах світу. Отримав ступінь МВА в Georgetown University і ступінь Juris Doctor в George Washington University Law School.

Загалом у фінал конкурсу, оголошеного в лютому, вийшли чотири кандидати. Крім Смілянського, до фіналу було допущено Гаррі Ван Граафейланда, Мажейка Гінтаутаса і Олександра Перцовського.

«Укрпошта», яка є національним оператором поштового зв’язку України, підпорядковується Міністерству інфраструктури та входить до найбільших держпідприємств України. У МЕРТ зазначають, що за 9 місяців 2015 року чистий прибуток зріс у 2,5 рази у порівнянні з аналогічним періодом минулого року до 30 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG