Доступність посилання

ТОП новини

Ходорковський про рішення суду в Гаазі: Захід вирішив послабити тиск


Михайло Ходорковський
Михайло Ходорковський

Колишній голова ЮКОСу Михайло Ходорковський заявляє, що рішення суду в Гаазі про скасування виплати Росією 50 мільярдів доларів за позовом акціонерів компанії свідчить про те, що Захід «вирішив послабити тиск». Про це екс-глава ЮКОСу написав у Twitter.

Раніше сьогодні Окружний суд Гааги задовольнив скаргу Росії і скасував ухвалене в липні 2014 року рішення Постійного арбітражного суду про виплату 50 мільярдів доларів колишнім акціонерам ЮКОСу. Окружний суд визнав, що арбітраж не мав юрисдикції щодо цього процесу. Представники позивачів заявили, що оскаржать рішення.

Раніше прес-секретар екс-глави ЮКОСу Кюлле Піспанен відкинула звинувачення Слідчого комітету Росії, який заявив, що підприємець незаконно придбав акції компанії. Вона також зазначила, що Ходорковський вже понад десять років не є «бенефіціаром ЮКОСу» і не має ніякого стосунку до позову частини акціонерів компанії.

У Кремлі привітали сьогоднішнє рішення суду в Гаазі. Як заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, Москва з самого початку цього процесу наполягала на тому, що рішення арбітражу «не враховувало найважливіші аспекти міжнародного права», а саме той факт, як пояснив Пєсков, що Росія не ратифікувала Енергетичну хартію, на підставі якої акціонери ЮКОСу подали судові позови.

XS
SM
MD
LG