Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині екс-депутатів-комуністів, яких судили за сепаратизм, відпустили з-під варти


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

На Дніпропетровщині двох екс-депутатів-комуністів, яких понад півтора року судили за сепаратизм та незаконне зберігання зброї, випустили з-під варти. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили в обласній організації Компартії України.

За цими даними, Заводський районний суд Дніпродзержинська ухвалив рішення про зміну запобіжного заходу щодо членів КПУ Сергія Ткаченка та Дениса Тимофєєва з тримання під вартою на підписку про невиїзд.

«Суд ухвалив рішення за клопотанням адвоката, санкції у вигляді арешту були зняті, тобто вони обоє тепер перебувають вдома. Вони були арештовані 1 вересня 2014 року через знайдені під час обшуку гранати та газету «Новоросія». Ми вважаємо, що вся справа шита білими нитками, адже гранату в Сергія Ткаченка знайшли під час повторного обшуку, зверху в помийному відрі», – сказав у коментарі Радіо Свобода перший секретар облорганізації КПУ Віктор Борщевський.

2014 року прокуратура Дніпропетровської області повідомила, що направила до суду обвинувальний акт щодо двох депутатів міської та районної рад, які підозрюються в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та незаконному поводженні зі зброєю, обидва депутати – представники Комуністичної партії України.

Як заявили в прокуратурі, слідство встановило, що чоловіки поширювали «агітаційні матеріали із закликами до вчинення дій з метою зміни меж території України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України». Крім того, як заявили в прокуратурі, за місцем їхнього мешкання знайдено боєприпаси. Були порушені кримінальні провадження. В обласній організації Комуністичної партії України заявили, що «справа є політичним замовленням».

XS
SM
MD
LG