Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: центр зі звільнення полонених займається справою затриманого бойовиками працівника ООН


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Служба безпеки України повідомляє, що інформація про затримання працівника місії ООН Юрія Супруна підтримуваними Росією бойовиками в Донецьку врахована у роботі Об’єднаного центру з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників і встановлення місця перебування безвісти зниклих у зоні конфлікту на Донбасі.

«Об’єднаним центром у взаємодії з іншими органами державної влади із залученням представників громадсько-волонтерських організацій вживаються необхідні практичні й організаційні заходи, спрямовані на звільнення незаконно позбавлених волі осіб та заручників, а також пошуку безвісти зниклих у районі проведення АТО», – мовиться у відповіді СБУ на запит Радіо Свобода.

У відомстві також нагадали, що Супрун був звільнений з лав СБУ у 2014 році.

Раніше цього місяця Представництво ООН в Україні заявило, що організація закликає звільнити її співробітника, якого утримують бойовики у Донецьку.

Як повідомила уповноважена президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко, співробітника моніторингової місії ООН, громадянина України, бойовики затримали 8 квітня і не допускають до нього представників міжнародних місій.

Підтримувані Росією сепаратисти з угруповання «ДНР» заявили, що затримали 8 квітня в Донецьку Юрія Супруна, «полковника Служби безпеки України, який представлявся представником місії ООН».

XS
SM
MD
LG