Доступність посилання

ТОП новини

Посол України у Австрії заявляє, що у будинку Фірташа у Відні пройшли обшуки


Дмитро Фірташ
Дмитро Фірташ

Посол України у Австрії Олександр Щерба заявляє, що будинку бізнесмена Дмитра Фірташа у Відні пройшли обшуки.

«У віденському будинку Фірташа пройшли обшуки. Тривали 3 години. Судячи зі всього – нова підозра. Цього разу з Німеччини, а не з США», – написав він у своєму twitter.

Наразі підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

Фірташ не був в Україні понад два роки після закінчення Революції гідності. З них близько року він перебував під домашнім арештом в Австрії. Фірташа заарештували в Австрії за запитом влади США. Там Фірташа підозрюють у хабарництві при укладанні угоди в Індії. Але в березні цього року австрійський суд вирішив, що ФБР не надало достатньо доказів причетності Фірташа до злочину. Фірташ ці звинувачення відкидає.

В Україні поліція розслідує два кримінальних провадження, пов’язаних з Дмитром Фірташем: щодо групи компаній ОЅТСНЕМ і колишніх керівників компанії «Нафтогаз України». У цих провадженнях він не має статусу підозрюваного.

Також у грудні минулого року Національна поліція України розпочала провадження за фактом звернення Національного банку України про неповернення кредиту рефінансування банку «Надра» у розмірі 5 мільярдів гривень, отриманих під особисту гарантію Дмитра Фірташа.

XS
SM
MD
LG