Доступність посилання

ТОП новини

ООН: у катастрофі минулого тижня потонули, можливо, до 500 мігрантів


Порятунок мігрантів у Середземному морі, ілюстраційне фото
Порятунок мігрантів у Середземному морі, ілюстраційне фото

Управління верховного комісара ООН у справах біженців повідомило, що в катастрофі судна з мігрантами в Середземному морі минулого тижня могли потонути до 500 людей.

За даними управління, катастрофа сталася між берегами Італії й Лівії, про що розповіли десятки врятованих 16 квітня з того судна.

Врятовані розповіли, що були у групі зі ста чи двохсот людей, які вирушили в море з міста Тобрука і через кілька годин зустрілися з більшим судном, яке було переповнене сотнями інших мігрантів. Коли людей намагалися в морі пересадити з меншого судна на переповнене більше, воно перевернулося й затонуло.

Торговельне судно, що йшло в регіоні катастрофи, підібрало з води 41 людину – 37 чоловіків, 3 жінок і трирічну дитину – і доставило їх до Греції. Серед них 23 громадян Сомалі, 11 Ефіопії, 6 Єгипту й 1 Судану.

Катастрофи переповнених суден із мігрантами в Середземному морі – не рідкість останнім часом, коли сотні тисяч людей намагаються дістатися Європи морем із країн Африки й Азії, хто втікаючи від воєн, а хто шукаючи кращого життя.

XS
SM
MD
LG