Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман пообіцяв співпрацю з МВФ, виходячи з національних інтересів


Володимир Гройсман (©Shutterstock)
Володимир Гройсман (©Shutterstock)

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів продовжить взаємодію з Міжнародним валютним фондом та виконання умов угоди про співпрацю, виходячи з національних інтересів та розуміючи необхідність проведення структурних реформ у країні.

Він нагадав, що Україна уклала з МВФ угоду, у якій передбачено низку завдань, треба виконати. «Функція уряду і завдання уряду – сумлінно виконати ті зобов’язання, які взяла на себе Україна. Крапка», – заявив Гройсман журналістам за результатами засідання його новоствореного уряду.

За його словами, які наводить пресова служба Кабміну, план взаємодії з МВФ – це план реформ, і ці реформи потрібні перш за все Україні: «На превеликий жаль, вони є болючими, але вони будуть впливати на те, що Україна стане міцною країною, в якій буде міцна економіка і адекватні соціальні стандарти».

Серед непопулярних рішень, які потрібно ухвалювати, зокрема, є питання щодо економічної обґрунтованості ціни на газ, зауважив прем’єр-міністр. Він наголосив, що Кабінет міністрів працює над тим, щоби формування тарифу було відкритим, публічним і зрозумілим для українського суспільства.

«Там, де недоплачена ціна на газ, там мільярдні оборудки, які абсолютно не слугують українському суспільству. Там, де недооцінений тариф на газ, будьте впевнені, що всю маржу, усю різницю, забирають по кишенях ті, хто там навколо цих тем крутиться», – сказав Володимир Гройсман.

Також у середу посли країн «Групи семи» промислово розвинених країн світу в Україні закликали нового прем’єр-міністра України продовжувати раніше узгоджені програми Міжнародного валютного фонду і, крім того, першочергову увагу приділяти боротьбі з корупцією. Як мовиться в заяві-привітанні Гройсманові з нагоди призначення, посли країн-членів «Групи семи» готові підтримати новий уряд України в його зусиллях для досягнення цієї мети.

Із закликами до Гройсмана й його уряду продовжити співпрацю з МВФ, що вимагає від України важких реформ, зокрема, значного підвищення цін на газ для населення, вже виступало багато західних політиків та інституцій. Оглядачі ж звертали увагу, що на попередній посаді голови Верховної Ради Гройсман чинив спротив деяким реформам, підтриманим МВФ.

XS
SM
MD
LG