Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко подякував членам керівництва ЄС за крок до візової лібералізації


Петро Порошенко, архівне фото
Петро Порошенко, архівне фото

Президент України Петро Порошенко подякував представникам керівництва Європейського союзу за крок ЄС до візової лібералізації для громадян України, повідомила прес-служба голови держави.

Про це він говорив телефоном із президентом Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером і особисто під час зустрічі в Києві з єврокомісаром із питань Європейської політики сусідства і переговорів про розширення ЄС Йоганнесом Ганом, мовиться в повідомленнях.

Юнкер, зокрема, запевнив, що Євросоюз залишається надійним партнером України, і висловив упевненість, що вже невдовзі українці зможуть користуватися перевагами безвізових подорожей Європейським союзом.

Він також наголосив на важливості зберігати санкції проти Росії, доки Москва не забезпечить виконання мінських домовленостей, повідомляє Банкова.

А Порошенко у відповідь висловив переконання, що результати консультативного референдуму в Нідерландах не стануть непереборною обставиною для набрання чинності Угодою про асоціацію між Україною і Євросоюзом.

А на зустрічі з Ганом Порошенко висловив сподівання, що Рада ЄС і Європарламент швидко затвердять пропозицію Європейської комісії про запровадження безвізового режиму між Україною і ЄС і цей режим буде запроваджений уже у другій половині цього року.

Раніше в середу Єврокомісія повідомила, що запропонувала Європарламентові і Раді Європейського союзу скасувати візи для громадян України, перевівши Україну до списку держав, громадяни яких мають змогу подорожувати до країн Шенгенської зони без віз.

Ця пропозиція є наслідком позитивної оцінки, наданої Єврокомісією у грудні минулого року, в якій, зокрема, підтверджено, що Україна вдало виконала всі критерії за планом дій щодо візової лібералізації.

Після того, як ця пропозиція буде схвалена, громадяни України, що мають біометричні паспорти, не потребуватимуть віз для короткотермінових (не більш як на 90 днів протягом кожних 180 днів) поїздок без права на працевлаштування до країн Шенгенської зони.

XS
SM
MD
LG