Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман: мораторій на продаж землі може бути продовжений


Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман

Мораторій на продаж землі може бути продовжений після 1 січня 2017 року, оскільки це питання не може бути вирішене в стислі терміни. Про це в ефірі телеканалу «24» заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Я (як депутат парламенту – ред.) голосував за продовження мораторію. Не хотів би, щоб ринок землі став історією, коли людей обдурять. Я вважаю, що треба почекати», – наголосив глава уряду.

«Моя думка, що всією землею повинні розпоряджатися громади – це теж децентралізація. А вся земля надаватиметься лише через прозорі аукціони. Це принципово важливо», – сказав Гройсман.

У листопаді 2015 року Верховна Рада продовжила мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2017 року. Запровадження повноцінного ринку землі є одним із зобов’язань України перед Міжнародним валютним фондом, але Україна досі не має законодавчої бази для повноцінного функціонування ринку землі, а також сформованого кадастру земель.

15 квітня новопризначений міністр аграрної політики України Тарас Кутовий заявив Радіо Свобода, що його відомство готує законопроект щодо ринку землі. Міністр просив прем’єра Володимира Гройсмана про першочерговий розгляд цього питання в уряді, щоб запропонувати ухвалення змін до законодавства депутатам Верховної Ради.

XS
SM
MD
LG