Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко закликає Росію не вважати Білорусь «хлопчиком на побігеньках»


Олександр Лукашенко під час виступу в парламенті Білорусі, 21 квітня 2016 року
Олександр Лукашенко під час виступу в парламенті Білорусі, 21 квітня 2016 року

Президент Білорусі Олександр Лукашенко закликає Росію поважати суверенітет його країни. У щорічному посланні до парламенту і білоруського народу Лукашенко закликав Москву не вважати Білорусь «хлопчиком на побігеньках».

«Я хочу, щоб росіяни розуміли, особливо керівництво Росії, що ми не будемо хлопчиками на побігеньках. Ми самостійна, суверенна держава, яка живе з вами в одному будинку, але має свою квартиру. Нехай маленьку, невелику, але свою квартиру», – сказав Лукашенко.

Президент заявив, що Росія є головним стратегічним партнером для Білорусі, але додав, що Захід також є дуже важливим для Мінська.

Лукашенко зауважив, що Білорусь, Україна і Росія завжди житимуть у «спільному слов’янському просторі».

Лукашенко – Росії: ми не будемо «хлопчиками на побігеньках» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:48 0:00

Президент Білорусі також закликав до реформування і модернізації СНД.

У квітні 2015 року в інтерв’ю Bloomberg президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що його країна ніколи не буде частиною Росії і боротиметься проти загарбника «до останньої людини».

За словами Лукашенка, в Росії є багато політиків, які «мислять імперськи і бачать Білорусь не інакше як таким собі північно-західним краєм». «На це ми даємо конкретну відповідь: ми не будемо північно-західним краєм. Як і не будемо ніколи, як я це розумію, конфліктувати з Росією!» – сказав білоруський лідер.

Анексія Москвою українського Криму в березні 2014 року і російська підтримку бойовикам на сході України викликали стурбованість з приводу намірів президента Росії Володимира Путіна в регіоні.

XS
SM
MD
LG