Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман: звинувачення на адресу міністра фінансів Данилюка про офшори треба перевірити


Олександр Данилюк
Олександр Данилюк

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що правоохоронні органи мають розібратися зі звинуваченнями на адресу міністра фінансів Олександра Данилюка щодо наявності у нього офшорних компаній. Про це Гройсман сказав під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.

«Я б хотів, щоб це питання розглядалося предметно, якщо були зловживання, то за це треба нести відповідальність... Я очікую від органів перевірки тих даних, які мають бути занесені до декларації, і тоді я зможу зробити з цього питання висновок», – сказав голова уряду.

Прем’єр-міністр також наголосив, що «за час перебування на посаді міністра фінансів ніяких таких підприємств не було зареєстровано». «А те, що було за попередній період часу, – я вважаю, що міністр має надати вичерпну відповідь», – додав Гройсман. У разі, якщо закон був порушений, «має бути ухвалене відповідне рішення», сказав голова уряду.

Як засвідчили виписки з офіційного реєстру компаній Кіпру, отримані журналістами програми «Схеми», новопризначений міністр фінансів України Олександр Данилюк і досі є директором кіпрських компаній Rurik Real Estate Investment Ltd і Hogsmill Investment Ltd, які в свою чергу засновані офшором з Кайманових островів Rurik Real Estate Investment Limited.

Міністр, якому журналісти передали ці документи на засіданні уряду 20 квітня, не прокоментував ці знахідки, утім на своїй сторінці у мережі Facebook вибачився перед суспільством, визнав, що дійсно є директором трьох офшорних фірм, і заявив, що вносить зміни до своєї декларації.

15 квітня на засіданні парламенту Данилюк заявив, що не має офшорів і не терпить корупції.

Стаття 25 закону України «Про запобігання корупції» забороняє державним службовцям «входити, у тому числі через інших осіб, до складу органу управління чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку».

XS
SM
MD
LG