Доступність посилання

ТОП новини

Нацбанк доручив банкам виконати санкції за «списком Савченко»


Національний банк Україна
Національний банк Україна

Національний банк України (НБУ) доручив банкам у триденний термін надати відомості про наявність банківських рахунків і залишки коштів на них 84 фізичних осіб, зазначених у списку санкцій Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) з протиправними діями стосовно Надії Савченко, Олега Сенцова і Олександра Кольченка. Про це регулятор повідомив на своєму веб-сайті.

Постанова НБУ №276 від 21 квітня набирає чинності на наступний день після її офіційного опублікування і діє впродовж застосування санкцій.

Відтепер банки зобов’язані щомісячно надавати регулятору інформацію про залишки коштів на рахунках осіб, зазначених у списках РНБО, а також повідомляти про спроби проведення фінансових операцій цими особами або на їхню користь.

Як зазначається в повідомленні НБУ, види обмежувальних заходів прописані в рішенні РНБО окремо щодо кожної особи. Зокрема, серед осіб, до яких застосовані санкції, кількох співробітників правоохоронних органів Росії – судді, слідчі, прокурори.

Повний список осіб зазначений у рішенні РНБО від 25 березня 2016 року, яке введено в дію указом президента від 29 березня 2016 року № 121/2016.

Нацбанк у березні розробив процедуру реалізації банківською системою застосованих РНБО санкцій.

XS
SM
MD
LG