Доступність посилання

ТОП новини

Аваков виступив на підтримку програми «Схеми» та голови Національної телекомпанії України


Арсен Аваков фігурував у розслідуваннях програми «Схеми», але виступив на захист журналістів
Арсен Аваков фігурував у розслідуваннях програми «Схеми», але виступив на захист журналістів

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав спробою «реваншу старого» заклики до звільнення голови Національної телекомпанії України Зураба Аласанії через присутність в ефірі державного телебачення критичних до представників влади програм, зокрема, програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та каналу «UA:Перший».

«Коли пленумами і закликами «звертаються з проханням» до сильних світу цього, і в результаті по суті за критику влади хочуть звільнити менеджера телеканалу, в сучасних умовах це реванш старого. Так ми Україну не оновимо. Я як член Кабінету міністрів не голосуватиму за такі рішення і активно таким рішенням протидіятиму!» – написав міністр у Facebook.

«Мені не подобаються ні «Схеми», ні «Теми», ні «бебеми», вони часто ангажовані і упереджені, деструктивні і руйнівні, як водночас і приголомшливо гострі й точні. Але, це суб’єктивна оцінка якості журналістики, і звільняти за це рішенням Кабміну – означає звільняти за критику влади і повертатися в осоружне минуле», – додав Аваков.

Як повідомляє сайт «Суспільне мовлення», 21 квітня пленум Національної спілки журналістів Ухвалив ухвалив звернення, в якому йдеться, що до телеканалу «UA:Перший», який перебуває в процесі реформування, прикута увага громадськості, медіа, європейських експертів, але не глядачів. Доповідач із цього питання, секретар НСЖУ Сергій Омельчук зазначив, що у каналу дуже низький рейтинг і за показниками він перемістився з 6-го місця в кінець таблиці.

«Ми звертаємося до Гройсмана, щоб ініціювати звільнення Зураба Аласанії у зв’язку з невиконанням трудових обов’язків, зокрема щодо допущення заборгованостей заробітної плати, неналежну реалізацію редакційної політики телекомпанії. Та оголосити прозорий конкурс на цю посаду для проведення реорганізації НТКУ відповідно до закону. Наголошую, що ми прагнемо реформування, а не знищення», – заявила юрисконсульт та секретар НСЖУ Тетяна Котюжинська.

Присутні секретарі НСЖУ та члени НСЖУ з правом голосу більшістю голосів підтримали це звернення із зауваженнями. Відредагований текст обіцяють оприлюднити на сайті НСЖУ, але 22 квітня вдень цього тексту сайт організації ще не містить.

XS
SM
MD
LG