Доступність посилання

ТОП новини

Телеканал «Україна» заявляє про напад невідомих на свій офіс


На офіс телеканалу «Україна» в Києві напала група з 15 невідомих, які облили приміщення компанії червоною фарбою, повідомляє телеканал у Facebook.

«Телеканал «Україна» звертається до правоохоронних органів із проханням розслідувати факт загрози життю і професійній діяльності журналістів каналу, що супроводжувався хуліганським нападом групи з 15 невідомих осіб на офіс телеканалу в Києві. Ми також звертаємося до президента України як гаранта Конституції, прав і свобод громадян з проханням взяти розслідування цього інциденту під особистий контроль», – йдеться в повідомленні.

На сторінці телеканалу розміщене фото, з якого водно облите фарбою приміщення і розкидані листівки формату А4 з написом «Проллється кров!».

21 квітня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення повідомила, що призначила позачергову перевірку телеканалу «Україна» через телесеріал «Не зарікайся», запідозрений у прихильності до сепаратистів.

19 квітня 2016 року експертна комісія при Державному агентстві з питань кіно більшістю голосів проголосувала за збереження прокатного посвідчення серіалу «Не зарікайся» виробництва телеканалу «Україна».

Того ж дня голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко заявив, що виступає за припинення повноважень нинішнього складу експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно через дозвіл показу серіалу «Не зарікайся».

Водночас на телеканалі висловили «глибоке занепокоєння культурною кризою, на яку поступово перетворюється дискусія щодо обмежень творців у їхньому праві на вираження своїх думок у художніх творах».

Серіал виробляється на замовлення телеканалу «Україна», що фактично належить донецькому олігархові Рінатові Ахметову.

XS
SM
MD
LG