Доступність посилання

ТОП новини

За рік в Україні викрили діяльність понад 300 диверсійно-розвідувальних груп – Порошенко


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що за минулі 12 місяців спецслужби, військові та правоохоронні органи викрили діяльність понад 300 диверсійно-розвідувальних груп. Про це глава держави заявив у Запоріжжі 22 квітня.

«Частина з них використовувала не саморобні вибухові пристрої, вони пройшли підготовку у відповідних тренувальних таборах на території Курської, Бєлгородської та Ростовської областей (Росії – ред.)», – зазначив Порошенко.

Про знешкодження диверсійно-розвідувальних груп найчастіше повідомляє у своїх зведеннях штаб української воєнної операції на Донбасі. Водночас акти диверсій і терору впродовж багатьох місяців силовики фіксували й у віддалених від районів збройного конфлікту містах, зокрема, в Одесі та Харкові.

У квітні два вибухи сталися в Херсонській області – на територіях, наближених до окупованого Росією Криму.

Увечері 21 квітня в магазині одягу поблизу ринку в Генічеську Херсонської області України була підірвана граната, правоохоронці порушили справу за статтею «умисне знищення або пошкодження майна шляхом вибуху». Перед тим вибух, що стався 14 квітня у Новоолексіївці Генічеського району, кваліфікували як терористичний акт. Унаслідок цього інциденту одна людина загинула, четверо були поранені. Організаторів вибуху ще не знайшли.

XS
SM
MD
LG