Доступність посилання

ТОП новини

Греція, Македонія, Албанія та Болгарія погодились спільно координувати рух мігрантів до Європи


Міністри закордонних справ Греції, Македонії, Албанії та Болгарії пообіцяли поліпшити заходи з координації руху мігрантів балканським маршрутом до Північної Європи.

«Ми будемо координувати наші зусилля, намагатимемось уникати рішень, вирішення яких покладене лише на одну країну», – сказав напередодні міністр закордонних справ Македонії Нікола Попоскі після двох днів перемовин у Греції.

Під час переговорів чотири країни-сусіди погодилися, що мусять спільно реагувати на деякі вразливі групи мігрантів, зокрема неповнолітніх без супроводу дорослих, а також тісніше співпрацювати в боротьбі з торгівлею людьми.

Міністр закордонних справ Греції Нікос Коціас сказав, що координаційний механізм буде запущений протягом шести місяців.

Понад мільйон мігрантів за минулий рік подолали шлях човнами з Туреччини до Греції, щоб потім пішки дістатися через Македонію до Австрії та інших багатих країн півночі ЄС.

Цей маршрут цьогоріч мігрантам перекрили з ініціативи Австрії, що, у свою чергу, викликало ефект доміно із закриття кордонів аж до межі Македонії із Грецією. Як наслідок – тисячі мігрантів опинилися в жахливих умовах, перебуваючи в таборі грецького міста Ідоменей.

XS
SM
MD
LG