Доступність посилання

ТОП новини

Затриманий СБУ Краснов голодує 11 днів – адвокат


Голова громадського корпусу «Азов-Крим» Станіслав Краснов під час засідання суду у Києві. 11 квітня 2016 року
Голова громадського корпусу «Азов-Крим» Станіслав Краснов під час засідання суду у Києві. 11 квітня 2016 року

Голова цивільного корпусу «Азов-Крим» Станіслав Краснов голодує за ґратами 11 днів. Про це повідомив адвокат Андрій Мамалига, інформує сайт проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії».

Мамалига також зазначив, що стан Краснова незадовільний.

За словами адвоката, 23 квітня Шевченківський районний суд Києва розглянув питання про продовження терміну арешту Краснова. Мамалига звернув увагу, що захист не був проінформований про засідання, і Краснову був наданий безкоштовний адвокат, від якого він відмовився.

«Безкоштовний адвокат не зовсім сумлінно поставився до своїх обов’язків, фактично з клопотанням він знайомився п’ять хвилин. Через це Краснов відмовився від такого адвоката, але той продовжив участь в розгляді справи», – сказав Андрій Мамалига.

Захист Краснова продовжує наполягати, що «судді розглядають цю справу незаконно».

«Згідно з кримінально-процесуальним кодексом, усі справи, які надходять до суду, розподіляються автоматизованою системою. В даному випадку в ручному режимі визначили суддю, який, напевно, гарантує винесення певного рішення. Судді йдуть на злочин», – твердить адвокат.

За його словами, захист подав заяву про вчинення порушення, за яке передбачена кримінальна відповідальність.

Наступне засідання суду призначене на 25 квітня.

Апеляційний суд Києва визнав законним арешт керівника громадянського корпусу «Азов-Крим» Станіслава Краснова. Таке рішення 12 квітня оголосила колегія суддів Апеляційного суду столиці України. У відповідь на це Краснов оголосив голодування.

Інформація про затримання Краснова співробітниками СБУ з’явилася 28 лютого. Активіст заявив про побиття і катування під час затримання. На обличчі у нього було видно гематому.

СБУ підозрює його в причетності до тероризму і державній зраді. Станіслав Краснов наполягає, що спецслужба сфальсифікувала справу проти нього.

XS
SM
MD
LG