Доступність посилання

ТОП новини

Обама привітав формування нового уряду в Україні


Президент США Барак Обама
Президент США Барак Обама

Президент США Барак Обама привітав формування нового уряду в Україні на чолі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом. Про це він заявив під час прес-конференції у німецькому Ганновері в неділю.

«Ми вітаємо формування нового уряду в Україні і закликаємо продовжувати політичні, економічні та енергетичні реформи, які можуть забезпечити прогрес для українського народу», – сказав Обама.

Раніше сьогодні він також підтвердив позицію США щодо підтримки України, яка потерпає від російської агресії. Американський лідер наголосив, що санкції щодо Москви не будуть зняті доти, доки Росія повністю не виконає Мінських угод.

14 квітня Верховна Рада обрала новим прем’єр-міністром Володимира Гройсмана, задовольнивши прохання Арсенія Яценюка про відставку. Також парламент проголосував за персональний склад нового уряду України і з третьої спроби затвердив програму діяльності Кабінету міністрів.

Наступного дня після призначення нового уряду в Україні віце-президент США Джо Байден поговорив по телефону з президентом Петром Порошенком ізаявив, що Україна має використати оновлену політичну стабільність для просування реформ, зокрема виконання зобов’язань перед Міжнародним валютним фондом.

XS
SM
MD
LG