Доступність посилання

ТОП новини

На Херсонщині після вибухів на в’їзді в Генічеськ встановили блокпост


При в’їзді в Генічеськ Херсонської області українські силовики виставили блокпост для огляду транспорту і перевірки документів. Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода Крим.Реалії, на блокпосту чергують співробітники поліції, а також перебувають озброєні бійці батальйону «Херсон» і полку Національної гвардії України «Азов».

«Відбуваються заходи щодо припинення перевезення в місто вибухових речовин, зброї. Здійснюємо огляд транспорту, перевірку документів. В основному, велика увага приділяється транспорту зі східних регіонів», – заявив у коментарі Крим.Реалії капрал поліції Богдан Баженов.

Під час перебування кореспондента на блокпосту, силовики вели себе коректно щодо водіїв.

Представники правоохоронних органів пояснили, що чергування здійснюватиметься цілодобово, перевіряють автотранспорт, що викликає підозру. За їхніми словами, в майбутньому планують розмістити на дорозі біля блокпосту бетонні плити.

14 квітня в селищі Новоолексіївка Генічеського району стався вибух в автомобілі ВАЗ-2101 з одеськими номерами, припаркованому в громадському місці. Вибух, внаслідок якого одна людина загинула і четверо були поранені, кваліфікований як терористичний акт. Організаторів вибуху поки що не знайшли.

21 квітня в Генічеську біля входу в ринок стався вибух в магазині. За даними поліції, вибухнула граната, однак правоохоронці не кваліфікують подію як теракт.

Генічеський район Херсонської області розташований поблизу адмінкордону з Кримом, який навесні 2014 року незаконно анексувала Росія.

XS
SM
MD
LG