Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі троє військових поранені, загиблих немає – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загиблих серед українських військових немає, троє поранені, повідомив речник Адміністрації президентаз питань АТО Андрій Лисенко.

Він уточнив, що поранення військові отримали на донецькому напрямку, зокрема, один військовий поранений біля міста Костянтинівка, ще двоє військових поранені внаслідок мінометних обстрілів біля Авдіївки.

За словами речника АТО, одразу після півночі сепаратисти здійснили грубе порушення Мінських домовленостей.

«Ворог відкрив вогонь зі 152-мм гаубиць «Мста-Б». Було випущено близько 50 артснарядів. Вогонь вівся з відстані близько 20 км. Внаслідок обстрілу у селі Правдівка Костянтинівського району Донецької області пошкоджено православну церкву (вибито шибки). Окрім цього, противник здійснив низку мінометних обстрілів під Авдіївкою та Зайцевим, а також застосував БМП поблизу Луганського», – сказав він.

Лисенко зазначив, що всього за минулу добу на донецькому напрямку було дев’ять обстрілів з боку сепаратистів.

За словами речника АТО, на маріупольському напрямку найбільше обстрілів відбулося у Мар’їнці та Широкині.

В угрупованні «ДНР» заявили, що за вихідні два житлових будинки згоріли в результаті обстрілів українськими військовими селища Зайцеве біля Горлівки. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» у неділю повідомили про 3 обстріли ЗСУ підконтрольних їм територій упродовж попередньої доби.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG