Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: влада Києва підготувала проект рішення про заборону продажу алкоголю після 23:00


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Влада Києва підготувала проект рішення Київради про заборону продажу алкогольних напоїв у магазинах та торгових мережах після 23:00. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, виступаючи на засіданні Антикорупційної ради при Київському міському голові.

Він також виключив можливість скасування рішення про продаж алкоголю в МАФах.

«Протестувальників, які перекривають дороги та влаштовують безлади, – хочу застерегти: це не пошук компромісу, і шантажем та радикальними діями вам не вдасться викрутити руки міській владі. Кияни не хочуть розливайок у всьому місті. До того ж криміногенна ситуація у столиці погіршилася, і 80% правопорушень вчиняють у стані алкогольного сп’яніння. Тож алкоголь в МАФах не продаватиметься!», – сказав Кличко, якого цитує прес-служба КМДА.

21 квітня біля Київської міської державної адміністрації виникла сутичка між мітингувальниками, які вимагали дозволити продаж алкоголю у кіосках, та охоронцями будівлі. У поліції повідомили, що надійшли п’ять повідомлень від медиків про звернення громадян, які зазнали тілесних ушкоджень під час сутички в КМДА, серед потерпілих є депутати та працівник поліції охорони. За фактом сутички біля КМДА поліція відкрила кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією за статтею 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Тоді, 21 квітня, мітингувальники також перекривали вулицю Хрещатик.

Київська міська рада проголосувала 17 березня за проект рішення про демонтаж МАФів, з власниками яких не укладено договорів пайової участі в утриманні об’єктів благоустрою Києва, а також заборону продажу алкогольних напоїв у них. У квітні міський голова Києва Віталій Кличко підписав це рішення.

XS
SM
MD
LG