Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман доручив Насірову розслідувати обставини контрабанди лісу в місті Чоп


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову негайно провести службове розслідування щодо інциденту у Чоп, пов’язаного зі спробою вивезення високоякісної необробленої деревини за кордон.

«У нас є заборона на вивіз деревини. За великим рахунком, ця норма діє, але та оприлюднена інформація активістів, яку я бачив, мене дико вразила», – зазначив Гройсман, якого цитує прес-служба Кабміну.

«Я би хотів, щоб кожен, хто мав причетність до цього – хто відправляв, хто робив оформлення, хто підписував – вони усі мають бути покарані і їхні матеріали мають бути передані до Національного антикорупційного бюро. Це чиста корупція», – додав він.

Також Гройсман доручив з’ясувати причетність до інциденту представників «Укрзалізниця», а також екологів та лісників.

Напередодні у місті Чоп намагалися вивезти з України 24 вагони лісу високої якості. Необроблена деревина, експорт якої заборонений законом, була пред’явлена до оформлення як дрова і не пройшла фактичного огляду для встановлення типу деревини.

Минулого року президент України Петро Порошенко підписав закон про мораторій на експорт необробленої деревини.

Україна за часткою лісистості території посідає одне з останніх місць в Європі: лісом вкриті лише 14% її площі, тоді як в середньому в ЄС – удвічі більше, повідомляють фахівці Національного екологічного центру України. Попри це Україна є одним з лідерів за обсягами експорту деревини в Європі.

XS
SM
MD
LG