Доступність посилання

ТОП новини

ВВС заявляє про неправильну інтерпретацію фільму про збитий MH17


Британська корпорація BBC заявляє, що газета Sunday Express неправильно інтерпретувала документальний фільму про катастрофу літака «Малазійських авіаліній», що має вийти 3 травня.

«На відміну від заголовку публікації, насправді експерти розповіли програмі, що український винищувач навряд чи міг збити МН17, тому що такі літаки не можуть літати на такій висоті», – йдеться в заяві прес-служби BBC.

Раніше видання Sunday Express, поширивши анонс фільму, заявило, що в ньому планують оприлюднити «шокуючі нові звинувачення», зокрема щодо того, що літак міг збити український винищувач чи що до цього могло бути причетне ЦРУ.

У BBC натомість наголосили, що «цей неупереджений документальний фільм збалансовано подає різні точки зору, висвітлюючи різні теорії, вибудувані довкола трагедії МН17, включно з свідченнями за і проти причетності до катастрофи Росії, України та ЦРУ».

«Фільм так само вивчає в деталях висновки офіційного розслідування цього інциденту Нідерландами, які надають переконливі свідчення, що літак упав через потужний удар ракети земля-повітря», – йдеться в заяві.

Раніше BBC повідомила, що 3 травня покаже документальний фільм про катастрофу літака «Малазійських авіаліній» на Донбасі влітку 2014 року з аналізом різних версій того, що сталося.

Нідерландське розслідування раніше дійшло висновку, що літак був збитий ракетою «земля-повітря» із зенітно-ракетного комплексу «Бук» радянської конструкції. Група журналістів-розслідувачів Bellingcat вказала, що має докази, що російські солдати і офіцери брали участь у запуску ракети або мають інформацію про те, хто це зробив. Російська сторона ці звинувачення відкидає.

Пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 із Амстердама до Куала-Лумпура, був збитий 17 липня 2014 року над Донбасом. Всі 298 людей, які перебували на його борту, загинули.

XS
SM
MD
LG