Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко нагородив орденами 219 військових, з них 11 – посмертно


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко нагородив орденами 219 військовослужбовців, із них 11 – посмертно.

Як повідомляє пре-служба президента України, відзначені високими державними нагородами військовослужбовці, які виявили «особисту мужність і високий професіоналізм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України під час виконання завдань в зоні проведення антитерористичної операції».

Зокрема орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджений полковник Олексій Дроздов, який 12 серпня 2014 року, командуючи батальйоном територіальної оборони, особисто очолив штурм населеного пункту Буловинське біля Дебальцева, під час штурму отримав вогнепальне та осколкове поранення.

Також серед відзначених орденом «За мужність» ІІІ ступеня старший сержант Олексій Болдирєв (посмертно), який з 14 жовтня 2014 року брав участь в обороні Донецького аеропорту, 29 жовтня 2014 року під прицільним снайперським вогнем встановив прапор України на метеовишці Донецького аеропорту. 9 грудня 2015 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Опитне він отримав вибухову травму несумісну з життям.

Від квітня 2014 року на частині територій Донецької і Луганської областей тривають бойові дії. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, наразі окуповані підтримуваними Росією сепаратистами. Відтоді, за даними ООН, на Донбасі загинули понад 9 тисяч людей, близько 21 тисячі були поранені, серед яких є як військові, так і цивільні.

XS
SM
MD
LG