Доступність посилання

ТОП новини

США та Білорусь обговорили повернення послів


Американські дипломати спілкуються з мінськими школярами на відкриття пам'ятної дошки американській співробітниці ООН
Американські дипломати спілкуються з мінськими школярами на відкриття пам'ятної дошки американській співробітниці ООН

Старший американський дипломат у Білорусі Скотт Роуланд та міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявили 25 квітня, що їхні країни готові обговорювати можливе повернення послів до Мінська і Вашингтона.

Макей повідомив журналістам у Мінську, що «є готовність з обох сторін для повної нормалізації» відносин.

Глава МЗС Білорусі сказав, що Сполучені Штати і його країна «не повинні дивитися один на одного через приціли гармат», а повинні вести відкритий діалог.

На думку Макея, Білорусь і США зараз якраз перебувають на етапі «поступального розширення позитивної атмосфери у відносинах».

«Я переконаний, що це продовжиться. У обох сторін є готовність до повної нормалізації наших відносин. Ми маленька країна, і ми розуміємо, яку роль відіграють США в світі», - заявив Макей.

У свою чергу тимчасовий повірений у справах США в Білорусі Скотт Роуланд, відповідаючи на за запитання про можливість повернення до Мінська посла США, зазначив:

«Це, звичайно, було б дуже хорошим кроком уперед. Я сподіваюся, що в цьому році це може бути темою для обговорень з Міністерством закордонних справ Білорусі».

Розмова відбулася в рамках церемонії відкриття пам'ятної дошки американській співробітниці ООН Рут Уоллер в одній із мінських шкіл.

Білорусь відкликала свого посла з Вашингтона в 2008 році і наполягла на тому, щоб посол США залишив Мінськ. Цей крок був зроблений після того, як США ввели санкції проти білоруського підприємства «Белнефтехим» після зростання напруженості у відносинах між Мінськом і Заходом.

XS
SM
MD
LG