Доступність посилання

ТОП новини

Нідерланди хочуть завершити безвізове питання для України якнайшвидше – де Ґойєр


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Нідерланди – країна, яка головує зараз у Євросоюзі – мають на меті внести на розгляд Ради Євросоюзу пропозицію Єврокомісії щодо безвізового режиму для України якомога швидше, – заявив у понеділок у Брюсселі постійний представник Нідердандів у ЄС Пітер де Ґойєр, виступаючи на засіданні комітету асоціації Україна-ЄС.

За словами дипломата, після того, як Єврокомісія ухвалила законодавчу ініціативу, зараз її обговорюють держави-члени. «Я очікую, що ми проведемо ще пару раундів обговорення. Як президентство, ми переслідуємо мету спростити цей процес і очікуємо на відкриту та конструктивну дискусію в робочій групі та в Комітеті постійних представників для того, щоб внести це питання на розгляд Ради якомога швидше, у наступні пару місяців», – наголосив дипломат, якого цитує агентство УНІАН.

Нагадавши, що для ухвалення рішення необхідна кваліфікована більшість, постійний представник Нідерландів в ЄС запевнив, що буде зроблено все, щоб за це рішення проголосувало якомога більше країн.

20 квітня Європейська комісія запропонувала Європарламенту і Раді Європейського союзу скасувати візи для громадян України.

У Єврокомісії зауважили, що після того, як ця пропозиція буде ухвалена Європейським парламентом і Радою ЄС, громадянам України з біометричнимипаспортами більше не потрібно буде оформлювати візи при поїздках в Шенгенську зону строком до 90 днів.

XS
SM
MD
LG