Доступність посилання

ТОП новини

Мосійчук заявляє, що відмовився отримувати обвинувальний акт від ГПУ


Ігор Мосійчук (©Shutterstock)
Ігор Мосійчук (©Shutterstock)

Народний депутат України (фракція Радикальної партії Олега Ляшка) Ігор Мосійчук заявляє, що відмовився отримувати обвинувальний висновок і копію матеріалів кримінального провадження стосовно нього від Генпрокуратури.

«Намагалися мені вручити обвинувальний акт, копію матеріалів справи і реєстр матеріалів справи. Я написав заяву, що у зв’язку з хворобою мого захисника і порушенням моїх прав на захист у період слідства я відмовляюся отримувати. Вони намагатимуться передати (...), що вони називають кримінальним провадженням, до суду. Я їх розумію, вони хочуть скинути з себе відповідальність за все це. Я задоволений тим, що воно буде передано до суду, оскільки у мене буде можливість довести свою невинуватість», – сказав Мосійчук після відвідування Генеральної прокуратури.

22 квітня в ГПУ повідомили, що викликають народного депутата України Ігоря Мосійчука (фракція «Радикальної партії Ляшка») для одержання копії обвинувального акту і матеріалів досудового розслідування.

У Генпрокуратурі нагадали, що 22 жовтня 2015 року було завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Мосійчука у хуліганстві та погрозі або насильстві щодо службової особи, у втручанні в діяльність судових органів, у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

17 вересня 2015 року Верховна Рада дала згоду на притягнення Мосійчука до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його затримали силовики в будівлі парламенту. Перед голосуванням тодішній генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому депутат нібито отримує хабар.

Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу – політичною помстою.

15 листопада 2015 року депутата звільнили з-під варти, оскільки закінчився попередній визначений судом термін його ув’язнення, а Печерський райсуд Києва не продовжив його до того моменту.

XS
SM
MD
LG