Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: у 2016 році відкрили 99 проваджень щодо незаконної вирубки лісу на Закарпатті


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Закарпатська поліція у 2016 році відкрила 99 кримінальних проваджень щодо незаконної вирубки лісу.

Як повідомляє прес-служба поліції, за 2015 рік таких справ було 104.

У поліції зазначають, що минулого року 10 кримінальних проваджень за статтею 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України передали до суду, вісім з них вже розглянули, винні понесли покарання.

У закарпатській поліції нагадують, що за незаконну вирубку лісу закон передбачає покарання від штрафу й до позбавлення волі на строк до 3 років із конфіскацією незаконно добутого.

25 квітня прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову негайно провести службове розслідування щодо інциденту у місті Чоп, пов’язаного зі спробою вивезення високоякісної необробленої деревини за кордон.

Напередодні у місті Чоп намагалися вивезти з України 24 вагони лісу високої якості. Необроблена деревина, експорт якої заборонений законом, була пред’явлена до оформлення як дрова і не пройшла фактичного огляду для встановлення типу деревини.

Минулого року президент України Петро Порошенко підписав закон про мораторій на експорт необробленої деревини.

Україна за часткою лісистості території посідає одне з останніх місць в Європі: лісом вкриті лише 14% її площі, тоді як в середньому в ЄС – удвічі більше, повідомляють фахівці Національного екологічного центру України. Попри це Україна є одним з лідерів за обсягами експорту деревини в Європі.

XS
SM
MD
LG