Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі закликав Порошенка ввести в Одесу підрозділи Нацгвардії


Міхеїл Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі

Голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі закликав президента України Петра Порошенка ввести в Одесу підрозділи Національної гвардії і додаткові частини поліції. Про це Саакашвілі заявив у відеозверненні на своїй сторінці в Facebook.

«Я хочу напередодні сумної річниці 2 травня і на тлі того, що вороги України явно готуються, в тому числі в Одесі та Одеській області... ще раз звернутися до президента України і вимагати допомогти нам навести порядок. Прошу президента без зволікання ввести в Одесу підрозділи Національної гвардії України і додаткові частини поліції», – зазначив Саакашвілі.

У ніч на вівторок на наметове містечко мітингувальників, які біля Одеської міськради вимагають відставки чинного мера міста Геннадія Труханова, напали близько 20 невідомих осіб в балаклавах. У результаті нападу троє мітингувальників отримали черепно-мозкові травми, струс головного мозку та забої. Поліція за цим фактом розпочала досудове розслідування за частиною 4 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, слідство триває.

Наметове містечко мітингувальників біля Одеської міськради після нападу. 26 квітня 2016 року
Наметове містечко мітингувальників біля Одеської міськради після нападу. 26 квітня 2016 року

Акція протесту під міськрадою Одеси триває вже близько 2 тижнів. Мітингувальники вимагають відставки чинного мера Одеси Геннадія Труханова.

Акція протесту біля Одеської міськради
Акція протесту біля Одеської міськради

2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинули 48 людей, постраждали близько 300. Сутички розпочалися в центрі міста, де було застрелено кількох людей. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якій також загинули люди. Триває судове слідство щодо масових заворушень.

На цю ж тему:

XS
SM
MD
LG