Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ стурбована ситуацією з журналістами в Україні


Дуня Міятович, представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ
Дуня Міятович, представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович у вівторок висловила стурбованість з приводу ситуації довкола журналіста, продюсера і ведучого Савіка Шустера.

У заяві Міятович, оприлюдненій сьогодні на сайті організації, мовиться, що «обставини цієї справи викликають низку проблем і запитань». Представник ОБСЄ закликала українську владу «оперативно розглянути це питання, переконавшись в тому, що права журналіста охороняються і що Шустеру дозволено продовжувати виконувати свою роботу у вільний і безпечний спосіб».

Раніше у вівторок президент України Петро Порошенко висловив сподівання на якнайшвидше врегулювання ситуації з дозволом на роботу в Україні журналісту Савіку Шустеру, а прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що доручив розібратися в ситуації. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що як підтримку запропонував Шустеру трансляцію його ток-шоу на телеканалі «Київ».

Цього дня стало відомо, що журналісту Савіку Шустеру, який є громадянином Канади, анулювали дозвіл на роботу в Україні. Журналіст вважає цілеспрямованим ухвалення такого рішення напередодні свят, оскільки громадськість не зверне на цю подію достатньо уваги.

Згодом у Державній службі зайнятості України пояснили, що дозвіл на роботу в Україні Шустеру анулювали через відкрите кримінальне провадження стосовно нього. Водночас адвокат Шустера заявила, що він у вказаній справі є свідком.

Зараз Шустер веде політичне ток-шоу «Шустер Live» на телеканалі 3S ТВ, він є гендиректором продакшн-компанії «Савік Шустер Студіо».
Програма «Шустер Live» у різний час виходила в ефір на Першому Національному, телеканалі «Інтер», телеканалі «Україна» та каналах «24», «1+1», «112».

XS
SM
MD
LG