Доступність посилання

ТОП новини

Луганська адміністрація заявляє про збільшення обстрілів на всій лінії розмежування


Луганська обласна військово-цивільна адміністрація заявляє про збільшення обстрілів по всій лінії розмежування у зоні конфлікту на сході України.

Як йдеться в повідомленні на сторінці адміністрації у Facebook, 26 квітня «найгарячішою точкою» на Луганщині продовжує залишатися Станиця Луганська. «Бойовики вели обстріл по населеному пункту з 20:00 до 03:00 з автоматичних і протитанкових гранатометів, крупнокаліберних кулеметів і стрілецької зброї безпосередньо по пункту пропуску і центру селища. У результаті обстрілів зафіксовано попадання у вагончик державної фіскальної служби на пункті пропуску, у будинок на вулиці Барабашова, 6, в якому було розбито шість вікон і потріскався шифер, та будівлю районної адміністрації», – йдеться в повідомленні.

Крім того, в адміністрації повідомили про обстріл з боку бойовиків позицій українських військових у районі Попасної і поблизу зруйнованого мосту в Трьохізбенці. Про постраждалих у повідомленні не йдеться.

«На жаль, відкриття пунктів пропуску в Луганській області залежить від дотримання «режиму тиші», який не дотримується бойовиками уже вкотре. Крім того, Луганська обласна ВЦА констатує збільшення обстрілів по всій лінії розмежування, що говорить про те, що терористи не налаштовані вести діалог у рамках Мінських домовленостей. Нагадаю, днями я зустрічався з представниками ОБСЄ, ми домовилися про встановлення на КППВ у Станиці спостережних пунктів міжнародної місії по обидва боки лінії розмежування і про те, що у разі припинення вогню протягом 48 годин, українська сторона продовжить роботу пункту пропуску. Але результатів перемовин немає», – заявив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

Підтримувані Росією бойовики з угруповання «ЛНР» звинувачують українських військових в обстрілах їхніх позицій. Зокрема, на сайтах сепаратистів йдеться про обстріл з району Станиці Луганської і Трьохізбенки. За результатами цих обстрілів, за даними угруповання «ЛНР», поранений один бойовик.

Представники влади Луганщини раніше наголошували, що через постійні обстріли з боку сепаратистів не працює жоден пункт пропуску в регіоні.

Контрольний пункт в’їзду та виїзду (КПВВ) «Станиця Луганська», розташований на лінії розмежування у Луганській області, через обстріли бойовиків закрили 8 квітня.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG