Доступність посилання

ТОП новини

Кубів: уряд встановив єдину ціну на газ для населення


©Shutterstock
©Shutterstock

Кабінет міністрів України з 1 травня зобов’язав компанію «Нафтогаз України» продавати населенню природний газ за єдиною ціною 6 879 гривень за тисячу кубічних метрів. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду, повідомив перший віце-прем’єр Степан Кубів.

Ціна продажу газу для потреб теплокомуненерго також встановили на рівні 6 879 гривень за тисячу кубічних метрів.

За його словами, ціна газу як товару (без урахування транспортування й ПДВ) становитиме 4 942 гривень за тисячу кубічних метрів.

Наприкінці березня уряд продовжив спеціальні зобов’язання Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» із продажу газу населенню за пільговою ціною до 1 травня.

У січні компанія «Нафтогаз України» опублікувала нові цінові пропозиції на природний газ для промислових споживачів, бюджетних організацій та інших суб’єктів господарювання, в середньому запропоновані ціни для цих категорій споживачів зменшилися на 2%. Тоді повідомлялося, що ціни для цих категорій споживачів складають від 7354 до 8366 гривень за тисячу кубічних метрів (з урахуванням тарифів на транспортування магістральними і розподільними трубопроводами та ПДВ), в залежності від умов.

Ціна газу для ТКЕ для виробництва тепла для населення – 2994 гривень за тисячу кубічних метрів, 3600 гривень за тисячу кубічних метрів – пільгова ціна для населення та 7188 гривень за тисячу кубічних метрів – стандартна ціна для населення.

У березні минулого року Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, своєю постановою підвищила з 1 квітня 2015 року мінімальний тариф на газ для населення в 3,3 раза.

XS
SM
MD
LG