Доступність посилання

ТОП новини

ДПСУ: тимчасово зупинили роботу КПП «Новотроїцьке»


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Державній прикордонній службі України заявляють, що тимчасово зупинили пропуск на контрольно-пропускному пункті в’їзду-виїзду «Новотроїцьке».

Як повідомляє прес-служба відомства, роботу пункту зупинили у зв’язку з тим, що проросійські бойовики відмовилися здійснювати пропуск людей та транспорту на цьому напрямку.

У Держприкордонслужбі зазначають, що сьогодні вранці на оформлення в КПВВ в напрямку виїзду очікувало 80 автівок, а на в’їзд 5 автівок.

«Однак з самого ранку бойовики майже не здійснювали пропуск осіб з непідконтрольної території, а пізніше вони припинили пропуск в обох напрямках повністю», – додають у ДПСУ.

В угрупованні «ДНР», що контролює частину Донецької області України, вранці 27 квітня заявили про загибель чотирьох і поранення восьми цивільних внаслідок обстрілу контрольно-пропускного пункту «Оленівка», що перебуває під їхнім контролем. В угрупованні звинуватили в обстрілі українських військових.

У штабі АТО ці звинувачення відкидають і називають те, що сталося провокацією з боку бойовиків «з метою звинуватити українську сторону в злочинах проти людяності, введення в оману СММ ОБСЄ і міжнародної спільноти».

Водночас перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Гуґ заявив, що спостерігачі побували на місці ймовірного обстрілу контрольно-пропускного пункту біля Оленівки і на даний час аналізують зібрану інформацію.

Пізніше низка ЗМІ повідомили, що на контрольно-пропускному пункті «Новотроїцьке» підірвалися два автомобіля, в результаті підриву є постраждалі.

У коментарі Радіо Свобода речник АТО Антон Миронович уточнив, що проросійські бойовики називають контрольно-пропускний пункт «Оленівка», а українська сторона називає КПП «Новотроїцьке», і зазначив, що йдеться про один інцидент.

XS
SM
MD
LG