Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ засуджують погрози на адресу своїх спостерігачів в Україні


Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив занепокоєння збільшенням кількості порушень перемир’я на сході України і зростанням інцидентів, що стосуються спостерігачів ОБСЄ.

«СММ – це цивільна, неозброєна місія. Вона відіграє важливу роль для сприяння реалізації угоди про припинення вогню. Безпека спостерігачів СММ має бути гарантована сторонами. Особи, відповідальні за погрози силою або її застосування проти спостерігачів, повинні бути притягнуті до відповідальності», – сказав Штайнмаєр.

Спостерігачі з місії ОБСЄ в зоні конфлікту на сході України неодноразово заявляли про те, що їм перешкоджають працювати, зокрема не допускають у певні райони.

27 квітня сайти підтримуваних Росією сепаратистів з угруповання «ДНР» повідомили, що керівник цього угруповання Олександр Захарченко висловив невдоволення «поганою роботою» спостерігачів ОБСЄ і «вирішив проконтролювати» їхню роботу в Оленівці, де внаслідок обстрілу загинули цивільні.

Раніше цього місяця в Луганську зібрався мітинг, учасники якого вимагали від спостерігачів «почати працювати або залишити місто».

XS
SM
MD
LG