Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко заявляє про зрив бойовиками обміну заручників напередодні Великодня


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Уповноважена президента із врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко заявляє про зрив бойовиками обміну полонених напередодні Великодня. Про це Геращенко написала на своїй сторінці в Facebook за підсумками сьогоднішнього засідання гуманітарної підгрупи Контактної групи в Мінську.

«Очевидно, що виписаний сценарій – шантажу заручниками. Вони зірвали обмін напередодні Великодня – найбільшого православного свята. Я вважаю, що зрив обміну заручників має стати ключовою темою зустрічі ТКГ у п’ятницю, 29 квітня... Я звернулася з проханням надати всім заручникам право бодай подзвонити своїм родинам в переддень великодніх свят. Дуже сподіваюся, що хоч це реалізується», – написала вона.

Геращенко вважає, що тема заручників має стати ключовою для переговорів у«нормандському форматі».

Водночас лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що Київ порушує домовленості у питаннях обміну заручниками.

«Київ продовжує шахраювати. Наприклад, показавши з одного боку свою готовність до обміну полоненими, з іншого боку проігнорує шостий пункт угод: обмін всіх заручників і незаконно утримуваних осіб на основі принципу «всіх на всіх», – заявив Захарченко, слова якого цитує сепаратистське видання «ДАН».

20 квітня речниця представника України в Тристоронній контактній групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарина Оліфер повідомила, що напередодні Великодня українська сторона очікує звільнення 25 заручників.

За останніми даними СБУ, на окупованій території Донбасу та в Росії нині перебувають 126 українських заручників.

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.

XS
SM
MD
LG