Доступність посилання

ТОП новини

Браудер: показ фільму про Магнітського скасували


Сергій Магнітський
Сергій Магнітський

Біл Браудер, співзасновник і генеральний директор інвестиційного фонду Hermitage Capital Management, який в період з 1995 по 2006 роки був одним із найбільших фондів зарубіжних інвестицій у Росії, ввечері в середу повідомив у Twitter, що в Європарламенті скасували запланований раніше показ фільму про Сергія Магнітського.

Раніше мати і вдова юриста Сергія Магнітського, який помер у московському СІЗО в листопаді 2009 року, висловили протест проти запланованої на вечір 27 квітня в Європейському парламенті прем’єри фільму про нього, знятого російським режисером Андрієм Некрасовим.

Повідомлення у Twitter Біла Браудера


У листі, адресованому фракції «Зелені – Європейський вільний альянс», що організувала показ, близькі Магнітського пишуть, що недавно вони отримали можливість попередньо подивитися фільм, який справив на них гнітюче враження. «Ми всі глибоко обурені і водночас відчуваємо почуття огиди», – мовиться в листі.

Автори листа назвали фільм брехливим і звернули увагу на те, що, як і інші подібні фільми в Росії, він був знятий з метою очорнити ім’я Сергія Магнітського і постаратися виправдати осіб, які причетні до його смерті.

У липні 2013 року юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського посмертно визнали винним у справі про несплату податків. Адвокати, колеги і сім’я покійного наполягають, що кримінальне переслідування було незаконним. Вони заявляють, що Магнітський потрапив до в’язниці після того, як розкрив схему великих розкрадань з російського бюджету.

XS
SM
MD
LG