Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: суд дав дозвіл на затримання командувача Чорноморського флоту Росії


Олександр Вітко
Олександр Вітко

Генеральна прокуратура України повідомляє, що суд дав дозвіл на затримання командувача Чорноморського флоту Росії Олександра Вітка.

За повідомленням, суд ухвалив таке рішення за клопотанням Головної військової прокуратури, яка підозрює Вітка у вчиненні особливо тяжких злочинів проти України.

У ГПУ нагадали, що Вітку оголосили про підозру і викликали на допит на 25 квітня, але він не з’явився. У зв’язку з цим прокуратура вирішила звернутися до суду з клопотанням про його затримання «з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою».

«26 квітня, у зв’язку з переховуванням Вітка від органів слідства з метою ухилення від кримінальної відповідальності, постановою прокурора оголошено розшук підозрюваного, проведення якого доручено Департаменту карного розшуку Національної поліції України. 27 квітня слідчим суддею Печерського районного суду Києва клопотання прокуратури задоволено в повному обсязі і надано дозвіл на затримання командувача Чорноморського флоту Росії», – заявили в прокуратурі.

Раніше ГПУ повідомляла про порушення проти Вітка кримінального провадження за фактом розв’язання і ведення представниками влади і Збройних сил Росії агресивної війни проти України, у результаті чого загинули люди і був окупований Крим.

XS
SM
MD
LG