Доступність посилання

ТОП новини

Рівненську ОДА очолив Олексій Муляренко із «БПП»


Президент України Петро Порошенко звільнив Віталія Чугуннікова з посади голови Рівненської обласної державної адміністрації й призначив замість нього секретаря рівненської міської ради Олексія Муляренка, представника «Блоку Петра Порошенка». Про це йдеться в указах, опублікованих на сайті глави держави.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, новопризначеного голову ОДА представив заступник голови Адміністрації президента Олексій Дніпров.

До вчорашнього дня менеджер-економіст Олексій Муляренко займав посаду секретаря Рівненської міськради. Доти він працював у фірмі, яка виготовляє броньовані двері. Під час Революції гідності був заступником коменданта Майдану і відповідав за провізію.

За інформацією, наданою Радіо Свобода радником голови Рівненської ОДА Сергієм Мінічем, попередній голова, Віталій Чугунніков найближчим часом працюватиме в Києві, де йому пропонують посаду в Адміністрації президента або у Міністерстві регіонального розвитку й інфраструктури.

За час керівництва областю «ударівець» Віталій Чугунніков поводився непублічно, журналісти спілкувалися переважно з його заступниками.Заступники Віталія Чугуннікова зберегли свої посади, за винятком представника ВО «Свобода» Олександра Савчука, відставки якого упродовж довго часу вимагали представники УПЦ Московського патріархату. Замість Олександра Савчука цю посаду обійняла депутат облради Світлана Богатирчук-Кривко.

Основними завданнями для нового керівника Рівненщини, на яких наголосив заступник голови Адміністрації президента, є боротьба з незаконним видобутком бурштину, нормалізація міжконфесійної ситуації, збільшення кількості військовослужбовців-контрактників і розвиток туристичної сфери.

XS
SM
MD
LG