Доступність посилання

ТОП новини

Антитерористичні групи на бойовій техніці почали патрулювати Одесу – СБУ


©Shutterstock
©Shutterstock

У четвер вулиці Одеси почали патрулювати мобільні антитерористичні групи на бойовій техніці. Про це повідомили в управлінні СБУ в Одеській області.

«Вже сьогодні вулиці міста патрулюватимуть мобільні контртерористичні групи на бойовій техніці. Просимо з розумінням поставитися до посилених заходів безпеки, адже це життя й здоров’я кожного з вас», – йдеться в повідомленні СБУ.

У відомстві зауважили, що під час великодніх і травневих свят спільно з іншими правоохоронними органами буде посилене патрулювання вулиць Одеси для запобігання можливим терористичним актам і провокаціям.

Водночас, за даними Нацполіції, на травневі свята в Одесі працюватиме близько 3 тисяч правоохоронців.

Цього тижня голова Одеської ОДА Михеїл Саакашвілі повідомив, що президент Порошенко доручив ввести в Одесу додаткові сили поліції і Нацгвардії, але в міністерстві внутрішніх справ це заперечили.

У ніч на вівторок на наметове містечко в центрі Одеси, де вимагали відставки мера Геннадія Труханова, напали близько 20 невідомих в балаклавах. Через це троє активістів були травмовані. Поліція розпочала досудове розслідування.

Посилення заходів безпеки в Одесі силовики пов’язують із запланованими на 1-10 травня масовими заходами на Куликовому полі, які дозволив проводити суд, але що хоче оскаржити міськрада Одеси.

2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинули 48 людей, постраждали близько 300. Сутички розпочалися в центрі міста, де було застрелено кількох людей. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якій також загинули люди.

XS
SM
MD
LG