Доступність посилання

ТОП новини

Нацрада винесла попередження ТРК «Україна» за серіал «Не зарікайся»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення після кількох годин розгляду питання і дискусії ухвалила рішення зробити попередження телеканалу «Україна» у зв’язку з трансляцією серіалу «Не зарікайся». Таку ухвалу регулятор оголосив 28 квітня на засіданні.

Під час зачитування рішення глава Нацради Юрій Артеменко також заявив, що телеканалу рекомендовано утриматися від показу телепродуктів, які можуть призвести до розколу в суспільстві, викликати ворожнечу і ненависть.

Крім того, Нацрада вирішила звернутися до Служби безпеки України з проханням дати оцінку цьому серіалу.

Перевірку телеканалу «Україна» призначили у зв’язку з численними зверненнями громадян щодо трансляції каналом 66-ї серії серіалу «Не зарікайся», в якій, на їхню думку, позитивно зображено бойовиків Донбасу.

Раніше експертна комісія Держкіно більшістю голосів проголосувала проти скасування прокату серіалу «Не зарікайся». У відповідь голова Держкіно Пилип Іллєнко повідомив, що вважає за потрібне припинити повноваження нинішнього складу експертної комісії й призначити новий склад.

Творці серіалу наголошують на тому, що їхня робота – «про любов, людські долі й характери», а не про «хороших сепаратистів».

Серіал виробляється на замовлення телеканалу «Україна», що фактично належить донецькому олігархові Рінатові Ахметову.

22 квітня на офіс телеканалу «Україна» в Києві напали невідомі, які облили приймальню червоною рідиною. Телеканал закликав правоохоронців розслідувати «факт загрози життю і професійній діяльності журналістів каналу». Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «хуліганство».

XS
SM
MD
LG