Доступність посилання

ТОП новини

Чеський документ про закордонну політику критикує президента Земана


Мілош Земан. Досьє з фільму «Чеські друзі Кремля»
Мілош Земан. Досьє з фільму «Чеські друзі Кремля»

Головною проблемою закордонної політики Чеської Республіки сьогодні є її президент Мілош Земан, мовиться в оприлюдненому в четвер «Підсумку чеської закордонної політики у 2016 році».

В документі, над яким працювала група чеських аналітиків Асоціації з питань міжнародної політики, визначені головні проблеми й успіхи на ниві міжнародних контактів, зокрема, тих, що стосуються України.

«Уряд мав би виразніше відмежовуватись від позиції президента щодо української кризи», Мілош Земан є сьогодні «персональною проблемою чеської закордонної політики», наголошується в документі.

У розмові з Радіо Свобода Віт Достал – директор Асоціації з питань міжнародної політики – наголосив, що «чеський президент своєю закордонною політикою «підривав спільні рішення ЄС щодо України і санкції, спрямовані проти російської агресивної політики».

Зокрема, на думку Достала, помилкою з чеського боку була повільна ратифікація угоди про асоціацію України з ЄС, адже Чехія була однією з останніх країн, які ратифікували цю угоду». Віт Достал вважає, що цю співпрацю було б добре підтвердити «діями уряду на найвищому рівні, наприклад, державним візитом прем’єр-міністра Чехії до України».

Чехія ратифікувала Угоду про асоціацію України і ЄС 18 вересня 2015 року після довгих і складних дебатів.

XS
SM
MD
LG