Доступність посилання

ТОП новини

Працівники заводу в Запоріжжі погодилися зупинити страйк


Працівники Запорізького електровозоремонтного заводу погодилися зупинити страйк, оголошений напередодні, після досягнення домовленості з представниками «Укрзалізниці», до структури якої входить завод.

Робітники вимагали від «Укрзалізниці», до структури якої входить завод, не звільняти виконувача обов’язків голови правління заводу Олега Винника й укласти з ним контракт як переможцем конкурсу на посаду керівника підприємства. Серед вимог протестувальників було також не допустити закриття кримінальних проваджень щодо попереднього керівництва Запорізького електровозоремонтного завод і зберегти 5-денний робочий тиждень на підприємстві.

«Ми призупиняємо акцію протесту, але створюємо робочу комісію, що працюватиме над тими питаннями, що виникли під час зустрічі з керівництвом «Укрзалізниці». Зокрема, оплата нашої виконаної роботи, підвищення зарплатні, перестати тероризувати керівництво заводу усілякими надуманими наказами, доганами. До комісії входитимуть: половина – члени правління заводу й інша – від профкому, трудового колективу. Кількісний склад не обговорювали – орієнтовно 5-6 осіб», – розповів голова первинної профспілкової організації Запорізького електровозоремонтного заводу Володимир Батюнін після зустрічі з представниками «Укрзалізниці».

У 2015 році виконувач обов’язків голови правління Запорізького електровозоремонтного заводу Олег Вінник став переможцем конкурсу Мінінфраструктури на заміщення вакантної посади керівника підприємства, 26 квітня йому оголосили догану, яку його прибічники називають надуманою.

На Запорізькому електровозоремонтному заводі працює понад 2 тисячі людей.

XS
SM
MD
LG